2006-06-29

Hemsidor


Nog måste man väl ha en hemsida? En gång i tiden, på den tiden även jag hade Hemsida, hade man en, liksom. Nu har jag ett par, strödda över nätet för de olika roller som är jag. Jag är ju icke blott Ghosthand.
Men nu känner jag att jag faktiskt borde ha någon som är helt i egen regi. Dels var det författarskolan där det mesta av materialet redan är skrivet. Dels var det böckerna. Och så, viktigast av allt just nu, jobbsidan för min firma, den verkligt seriösa således. Ja, det är viktiga hemsidor allihop och ...

... jag fick förstås rampfeber och prestationsångest mitt i alltihop och bestämde mig för att mjuka upp med något enklare. En liten sida om min hund, kanske? Han är ju så söt! Så här såg han ut för ett år sedan, när han var en liten valpis. Han är fortfarande söt, om än inte lika ullig. Hundhemsidor är inte konstiga. Lite rara foton och någon matchande bakgrundsfärg, så var det klart ...

Så gör man. Ta något enkelt. Jag borde följdaktligen jobba med något enkelt litterärt också, fast jag känner inte riktigt för det. Jag vill jobba med Ulven direkt. Men det är som vanligt svårt att hitta tid - det har blivit lite väl många jobbkvällar med sittningar till elva-halvtolv och efter det är jag så lagom tänd på att sitta och författa.

... här skulle jag nu ha skrivit en passus om hur knepigt det är att jobba och samtidigt spela Den Goda Modern för de sommarlovslediga och tämligen krävande barnen, allt medan deras far jobbar över på sitt jobb, men så blev klockan mycket och ungarna skulle läggas vilket de inte ville gå med på, varpå dagens andra Ragnarök gick av stapeln. Nu är det mycket senare och jag är trött. Jaha, det var den bloggen det. Mitt liv i ett nötskal just nu.

2006-06-14

Fnurra på tråden?

Det är tekniska trassel mest överallt. Bredbandsförbindelsen krånglar. Mailservern krånglar. Telefonen krånglar. Och jag får inte upp min egen blogg i fönstret ...

Att jag inte bloggat beror mest på att jag inte författat, och detta beror (fortfarande) på att jag sitter fjättrad vid 'putern alldeles för mycket ändå. När jag lyckas slita mig från jobbet måste jag resa på mig och röra på mig, av rena hälsoskäl. Jag funderar dels på att återgå till att författa med hjälp av kollegieblock och penna (fast då brukar jag få skrivkramp rent fysiskt och det gör ont), dels på att investera lite firmapengar i ett höj- och sänkbart skrivbord så att jag kan byta arbetsställning lite mer. En välkänd fälla för hemmajobbare är ju, som bekant, att man gärna av ekonomiska skäl tummar lite på ergonomi och arbetsmiljö. Vill inte vara osolidarisk mot mina medsystrar här på jorden, men har inte kvinnor av tradition varit rätt dåliga på det här med ergonomi? Min mammas generation - ja, förlåt mig mamma - verkar nästan ha inställningen att städning och liknande ska vara jobbigt och ge värk både här och där, annars är det inte på riktigt liksom. Ja, varför använda svabb med teleskoprör när man kan gå dubbelvikt med en skurborste!
Och jobbar man hemifrån ska man sitta på en kass skrivbordsstol och ha ett snålt tilltaget skrivbord, om man nu inte tar köksbordet istället ...

Gud vet vad den där fantastiska skrivbordsstolen kostade, den jag hade på min Ericsson-tid. Jag vill i alla fall ha en sådan igen. Med gung och fjädring och femtioelva reglage. Och så ett sådant där skrivbord med motor, ja. Bzz, bzz. Med tanke på att jag sitter här tio timmar om dygnet eller mer, borde jag kanske ha bra grejor.

Nej, det där med kollegieblocket är nog värt att tänka på. Då kan jag rentav sitta nere på bryggan en stund och klottra.