2006-10-15

Angående vår kulturminister

Röster höjs som kräver kulturministerns avgång. Vaffödådå? På ett par dagar har hon lyckats få flera tusen licensskolkare att krypa till korset vilket har gett Radiotjänst flera miljoner. Säg den snigel-på-ögat-kampanj som har varit effektivare!
Och åtskilliga av landets kulturarbetare har fått skrämselhicka bara av att se tanten. Hon har inte ens behövt öppna munnen för att enskilda kulturarbetare och teatrar ska börja svettas och inse att nu gäller det att jobba och jobba för att inte gå under ...

Det är ju helt fenomenalt, låt henne fortsätta så här så ska ni få se ett verkligt blomstrande kulturliv i Sverige framöver. Det är ju som man säger, nöden är uppfinningarnas moder. Man kan rentav travestera detta till "krisen är kreativitetens moder". Och som sagt, varför vara sur på henne för licensskolkets skull? Hon har ju lyckats som ingen annan före henne att hjälpa Radiotjänst - borde de inte vara lite tacksamma för det?

Ärligt talat tror jag att den här historien kommer att kännas ytterst futtig om något år, precis som Jan Karlssons kräftskiva och Mona Sahlins kontokortstrassel. Det finns viktigare saker att koncentrera sig på. Snart är det någon annan minister som har pruttat i riksdagen eller grälat med sin svärmor eller lyft ett arvode på 1500 kr som h*n inte varit berättigad till eller vrålat "domarjävel!" på ungarnas fotbollsmatch. Vänta bara. Då kan vi storma igen.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: