2007-08-03

Konsten att leva ett innehållsrikt liv - skrytinlägg

Jag har upptäckt att sanningen ofta låter mycket bättre om man utelämnar vissa delar av den. Inte så att man ljuger, visst inte, allt man säger är ju sant. I princip. Men vissa detaljer i den kan ju dra ner helhetsintrycket ...

I sann skrytanda ska jag nu berätta hur jag och familjen tillbringade förra veckan, så kan alla se vilken aktiv och fantastisk semester vi har:

Inom sju dagar hade vi hunnit med att skaffa oss en ny bil, åka iväg med den halvvägs till Stockholm - tog sedan tåget för att det skulle bli smidigare - och visa ungarna hur man åker tunnelbana, skåda Bellmans grav, besöka Gamla Stan, bese paradvåningarna i slottet, studera riksregalierna i skattkammaren, spana in utsikten över Strömmen, käka glass på trappan till Konserthuset, äta på thairestaurang, gå på bio (Harry Potter), fönstershoppa på Drottninggatan, åka buss till Djurgården, gå på Junibacken, ränna runt på Wasamuséet, gå på Skansen och se glasblåsare, krukmakare, allsångsscener och getter, kolla in lemurer och vampyrer i Skansenakvariet, slå runt i alla bemärkelser på Gröna Lund, åka till Naturhistoriska och beskåda jordens historia, jätteinsekter, dinosaurier och uppstoppade vargar, titta på regnskogar i Cosmonova, åka hem, shoppa en ny garderob och diverse födelsedagspresenter, gå på rockkonsert natten lång (bara jag), fira dotterns födelsedag, gå på cirkus! (Inte jag.)

Inte dåligt med stockholmsresa, bio, tivoli, Skansen, rockkonsert, födelsedagskalas och cirkus inom en vecka. Jaha, vad gör vi nästa vecka då? Typ.

Det var skrytdelen av det hela. (Man kan också lägga till några dagar så får man med trubadurkväll och besök av vänner.) Läs och avundas.

Å andra sidan ... om man ska lägga till den där detaljen man helst utelämnar, är det så att vi under resten av året inte har gjort ett jävla dugg. Något besök på McDonald's har väl fått vara typ månadens höjdare.
Men det lät inte lika häftigt, så det skrev jag inte.

Inga kommentarer: